Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Nkisolatie.nl
Nkisolatie.nl

Het dak isoleren: dakisolatie plaatsen

Wil je heel wat geld besparen op de energiefactuur? Dan is het isoleren van jouw dak een slimme keuze! Door je dak te isoleren kan je namelijk meer dan 30% op je factuur uitsparen. Gaan we dit gaan uitrekenen naar terugverdientijden dan kunnen we stellen dat de gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie zo’n 3 à 5 jaar bedraagt. Alles over de mogelijkheden en prijzen van dakisolatie vind je terug in dit artikel.

 

Methodes dakisolatie

Zowel platte als hellende daken kunnen worden geïsoleerd langs binnen of langs buiten. Een andere mogelijkheid is het isoleren van de zoldervloer:

 

1. Isolatie schuin dak

Wanneer men een schuin dak langs binnen isoleert, plaatst men het isolatiemateriaal tussen de houten keper- of spantenstructuur, die als ondersteuning van de dakconstructie dient. Een vaak gebruikt isolatiemateriaal is glaswol. Gemiddeld betaal je hiervoor €20 – 50 per m² (excl. afwerking).

Het voordeel van het isoleren van een schuin dak langs buiten is dat er niet geraakt moet worden aan binnenzijde van het dak. Aangezien dak- en isolatiewerken makkelijk gecombineerd kunnen worden, is deze methode ook populair in geval van herstellingen of bij vernieuwing van de dakbedekking. Voor het isoleren van een schuin dak langs buiten betaal je gemiddeld €40 – 60 per m² (excl. afwerking).

⇒ Lees hier meer over een hellend dak isoleren.

 

2. Isolatie plat dak

Een plat dak kan men op 3 manieren isoleren.

Bij een koud plat dak wordt de isolatie wordt de isolatie onder het dakbeschot geplaatst. Bij een warm plat dak komt de isolatie boven het dakbeschot, onder de dakbedekking terecht. Bij een omgekeerd plat dak wordt het isolatiemateriaal bovenop de dakbedekking aangebracht. Het warme-dak-principe krijgt de voorkeur omdat het dak daarbij beter beschermd blijft tegen temperatuurschommelingen en dus ook tegen schade. Jouw dak laten isoleren kost gemiddeld tussen de €30 en €115, afhankelijk van de gekozen isolatiemethode.

⇒ Lees hier meer over een plat dak isoleren.

 

3. Zoldervloer isoleren

Wordt de kamer onder het dak niet verwarmd en niet als leefruimte gebruikt? Dan kies je er best voor om de zoldervloer te laten isoleren. De zolder wordt dan niet mee verwarmd met de rest van het huis en dat is natuurlijk veel efficiënter. Gemiddeld betaal je daarvoor €25 à €35 per m².

 

Van plan om jouw dak te laten isoleren en benieuwd naar advies en/of een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij isolatiespecialisten uit jouw regio kan via de offertepagina

 

dakisolatie en afwerking gyproc