Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Nkisolatie.nl
Nkisolatie.nl

Gevelisolatie

Je gevel isoleren is dé manier om te besparen op je energiefactuur. Gevelisolatie kan via verschillende technieken. In dit artikel vind je een overzicht.

 

1. Gevelisolatie via de spouwmuur

Bij deze methode wordt de spouw opgevuld met isolatiemateriaal. Daarbij kan zowel gebruik worden gemaakt van synthetische als minerale isolatiematerialen. Isolatie van de spouwmuur is gezien zijn lage kostprijs heel populair.

Spouwmuurisolatie is echter niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer de spouw ernstig vervuild is met cementresten of ander bouwafval. In dat geval kan deze niet egaal opgevuld worden met het isolatiemateriaal.

 

2. Gevel isoleren langs buiten

Wanneer de bestaande spouwmuurisolatie niet voldoende rendement oplevert of andere technieken niet kunnen, is gevelisolatie langs de buitenkant de beste oplossing. Zeker wanneer de gevel beschadigd is, is het een ideale methode. De beschadigde gevel zal namelijk mooi gecamoufleerd worden.

De isolatie bestaat meestal uit kunststof  isolatieplaten. Deze worden dan aan de gevel verlijmd. De gevel wordt achteraf vaak afgewerkt met panelen of bepleistering. Bij dat laatste is een raamwerk niet nodig, een wapeningslaag van bijvoorbeeld glasvezel als basis voor de bepleistering volstaat.

 

3. Gevelisolatie langs binnen

Het is ook mogelijk om je gevel langs binnen te isoleren. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de staat van je buitenmuren kan je de muren isoleren met voorzetwanden, isolatiepanelen of cellenbeton.

Ruimteverlies is een van de nadelen van binnenmuurisolatie. Er is ook kans op koudebruggen op plaatsen waar het isolatiemateriaal niet goed aansluit bij het plafond, ramen en deuren.

 

Meer info over gevelisolatie lees je op www.gevelrenovatie-info.nl/gevelisolatie.

 

gevelisolatie

 

Prijs van gevelisolatie

De kostprijs van gevelisolatie is vooral afhankelijk van de gekozen techniek en het afwerkingsmateriaal. Prijzen kunnen variëren tussen de €20 en €250 per vierkante meter.

Voor het isoleren van een spouwmuur zijn de totale oppervlakte, dikte van de spouw en bereikbaarheid van het pand van invloed op de prijs. Voor een gemiddelde woning mag je een prijs tussen de €1000 en €3000 verwachten. Voor buitengevelisolatie betaal je gemiddeld €115 tot €135 per vierkante meter.

Benieuwd naar de prijs van gevelisolatie op maat van jouw situatie en wensen?
⇒ Vrijblijvend offertes aanvragen bij isolatiespecialisten kan via de offertepagina