Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Nkisolatie.nl
Nkisolatie.nl

Hellende daken isoleren

De manier waarop je een hellend dak isoleert, is volledig afhankelijk van de opbouw. Er zijn drie soorten hellende daken, die telkens op een andere manier geïsoleerd worden. In dit artikel ontdek je de opbouw en methodes voor het isoleren van de verschillende types.

 

1) isoleren van hellende daken met spanten

Dakisolatie plaatsen is altijd een verstandige investering. Een dak met spanten wordt geïsoleerd op een vrij makkelijke manier. Spanten zijn kepers die verticaal vanuit de nok vertrekken. Dit is een vaak voorkomende opbouw bij daken aan recentere woningen. Voor de isolatie ervan, maakt men gebruik van glaswol. Dat komt omdat de rollen ervan zich makkelijk klemmen tussen de kepers.

⇒ Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

2) hellend dak met gordingen isoleren

Een gordingendak zie je vooral bij oudere woningen. Ze zijn vaak opgebouwd uit een combinatie van kepers en gordingen. Dit type daken kan je met gemak zelf isoleren. Eerst wordt er een eerste laag isolatie tussen de spanten aangebracht. Vervolgens breng je een tweede laag aan op een geschrankte wijze. Als laatste stap kan je nog een dampscherm aanbrengen.

⇒ Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

3) sarkingdak isoleren

Met een sarkingdak bedoelt men de methode waarbij men isolatie aanbrengt bovenop de bestaande draagstructuur. Dit noemt men soms ook wel eens “bovendaks isoleren”. Hierbij gebruikt men een harde isolatieplaat. Zo worden koude- of warmtebruggen vermeden. Diezelfde plaat kan dan ook dienst doen als een soort onderdak.

Deze methode is populair bij renovaties omdat niet geraakt moet worden aan de binnenkant van het dak. Ook bij een herstelling of vernieuwing van de dakbedekking wordt vaak voor deze isolatiemethode gekozen. Isolatie- en dakwerken worden dan gecombineerd. Meer info over het vernieuwen van daken (dakreiniging, soorten dakbedekking, …) vind je op https://www.dakvernieuwen.nl/.

⇒ Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

hellende daken isoleren